top of page

za 28 mei

|

Pianino Theater

Henry Hey’s Waterfront feat. Mark Haanstra and Marc Schenk

Trans-Atlantische samenwerking ontstaan door David Bowie’s Lazarus nu als trio te zien in Nederland.

Registratie is afgesloten
Andere evenementen bekijken
Henry Hey’s Waterfront feat. Mark Haanstra and Marc Schenk
Henry Hey’s Waterfront feat. Mark Haanstra and Marc Schenk

Tijd en locatie

28 mei 2022, 20:30

Pianino Theater, Jupiterkade 2, 2516 BS Den Haag, Nederland

Over het evenement

Dit trio is een samenwerking tussen Henry en zijn goede vrienden, bassist Mark Haanstra endrummer Marc Schenk. Ze ontmoetten elkaar toen Henry als musical supervisor van DavidBowie’s Lazarus zocht naar musici die op authentieke wijze de muziek voor de Nederlandseproductie konden uitvoeren. Mark en Marc werden hiervoor geselecteerd en er ontstond een hechte vriendschap waarin ze continu blijven zoeken naar mogelijkheden om samen te spelen en te creëren. In dit trio brengen ze een combinatie van eigen en traditioneel repertoire met een zeer vooruitstrevende energie.

Henry Hey

De Amerikaanse pianist en producer is een spil in de New Yorkse Jazz scene.Door zijn unieke geluid en veelzijdigheid werkte hij samen met zeer diverse artiesten en groepen zoals Ariana Grande, Tedeschi Trucks Band, Vanessa Williams, Walter Becker,Dionne Warwick, Harry Belafonte, Blood Sweat and Tears, Donny McCaslin, Jeff ‘Tain’ Watts,Cassandra Wilson, Theo Bleckman, Bill Bruford, Wayne Krantz, Seamus Blake en Chris Botti.

www.henryhey.com

Mark Haanstra

is een van de meest veelzijdige bassisten van Nederland. De laatste jarentoerde hij in meer dan 30 landen met artiesten als Oene van Geel, Yuri Honing, SimonPhillips, Terry Bozzio, Napoleon Murphy Brock, Ellen ten Damme en David Bowie’s Lazarus.Ook beweegt Mark zich in de klassieke muziek. Zo werkte hij samen met het Concertgebouw Orkest, Asko Schönberg en als solist met het BCC en New York Philharmonic Orchestra.

Marc Schenk

is een veel gevraagd jazz drummer en speelt in bands als Lois Lane,Gare du Nord, David Bowie’s Lazarus, Shorter Please en S!R. Daarnaast werkt hij regelmatigsamen met artiesten als Trijntje Oosterhuis, Berget Lewis, Candy Dulfer, Shirma Rouse, Hans Dulfer, Laura Fygi, Denise Jannah, Benjamin Herman, Jesse van Ruller eva.

Deel dit evenement

bottom of page