top of page

za 02 sep

|

Den Haag

HILDEGARD MANDOS sings & plays JAMES TAYLOR songs

‘Her Own Musical Way’ Een prachtige avond vol JAMES TAYLOR songs, met hier en daar een leuke anekdote over James en zijn muziek. Hildegard Mandos brengt deze songs op haar eigen, persoonlijke manier - samen met Roeland Jacobs, Ruben van Roon, Daniel de Moraes en Richard van Dorland

Registratie is afgesloten
Andere evenementen bekijken
HILDEGARD MANDOS sings & plays JAMES TAYLOR songs
HILDEGARD MANDOS sings & plays JAMES TAYLOR songs

Tijd en locatie

02 sep 2023, 20:00

Den Haag, Jupiterkade 2, 2516 BS Den Haag, Nederland

Over het evenement

Na het debuutalbum ‘Follow your bliss’, door Hildegard Mandos & Friends in 2022 opgenomen in de Wedgeview Studios van Roeland Jacobs, kwam bij Roeland en Richard de vraag op naar een volgend project; bij voorkeur een aantal songs van een geliefde muzikant, die geschikt zouden zijn voor in de theaters én voor een nieuw uit te brengen album.

Promo video: https://youtu.be/CHv5sRbIqe4

Het werd James Taylor:

 

Amerikaanse singer/songwriter die in zijn thuisland zo'n veertien hits heeft gescoord, waaronder de nummer 1-hit “You've Got A Friend”(1971), “Fire and Rain” en “Sweet Baby James”, en nog heel veel meer. Samen met onder meer Joni Mitchell, Jackson Browne, Carole King en Cat Stevens maakte hij begin jaren ‘70 grote indruk met ambachtelijk geschreven luisterliedjes, soul, country, jazz, Braziliaanse muziek, gospel, folk.... Met zijn warme persoonlijkheid en uitnodigende, sonore stem raakt hij bij veel mensen een gevoelige snaar. 

“We are bound together in our desire to see the world become a place in wich our children can grow free and strong”

"We zijn met elkaar verbonden in ons verlangen naar een wereld waarin onze kinderen vrij en sterk kunnen opgroeien"

Een regel uit een van Taylor’s liedjes. Zijn teksten zijn nog steeds actueel en relevant.

Wij hebben gekozen voor een aanpak die het dicht bij onszelf houdt, in een kleine bezetting, en met respect voor James Taylor’s muzikale harmonie, lichtheid, humor en diepgang. 

Hildegard Mandos: Zangeres, bassiste en componiste. Muziek is haar tweede natuur, ze staat van jongs af aan al op het podium. Met haar kleurrijke stem, die zowel krachtig als zacht kan zijn, en haar levendige spel, zingt zij prachtige liedjes (in verschillende talen) met opbeurende teksten van zichzelf en anderen, waarbij geen ziel onberoerd blijft. Hierbij gebruikt ze o.a. elementen uit Jazz, Bossa Nova, Soul, Pop, Afro- en Zuid-Amerikaanse muziek.

Roeland Jacobs: Pianist, producer, arrangeur, creative director en eigenaar van de WedgeView Studios. Opgegroeid in een muzikale familie heeft Roeland zijn muziektalent al heel vroeg kunnen ontwikkelen. 

Hij werkte o.a. samen met het Metropole Orkest, het Radio Philharmonisch Orkest, Ivan Lins, Till Brönner, Leonardo Amuedo, Fay Claassen, trompettist Teus Nobel, Lilian Vieira, en schreef de arrangementen voor het project “The Seven Symphonies, A Classical Tribute To Beach Boys Music”.

Daniel de Moraes: Gitarist afkomstig uit Uruguay, studeerde aan het Conservatorium van Amsterdam. Al ruim voor het afronden van zijn studie had hij zijn plek in de Nederlandse muziekwereld gevonden. Hij is veel gevraagd, omdat hij thuis is in alles wat Zuid-Amerikaans is. Speelde o.a. met Ivan Lins. Zijn muziek klinkt rijk en vol, zonder daarbij aan eenvoud te verliezen. Tegenwoordig staat Daniel op het podium met grote musici uit de Nederlands jazz-scene.

Ruben van Roon: Drummer, producer en drumdocent uit Den Haag. Van Roon studeerde in 1995 af aan het Conservatorium te Den Haag. Daarna speelde hij met o.a. Thijs van Leer, Focus, Hans Dulfer, Candy Dulfer, en Kraak en Smaak. Ook is hij als drumdocent verbonden aan het Conservatorium van Amsterdam en Den Haag. Sinds 2019 heeft hij een Drum-channel op YouTube, gebaseerd op de drum-educatie van zijn grote drumheld Steve Gadd ( - en laat dat nu net de drummer zijn van James Taylor…)

Richard van Dorland: Geluidstechnicus en 5e bandlid. Met een muzikaal hart en OOR voor detail. Heeft ruime ervaring bij kleine en grote theaterproducties en concerten. Ziet zichzelf als verlengstuk van de musici en muziekgroep, heeft aandacht voor elke muzikant, laat ruimte voor zijn/haar instrument, klank en het samenspel, en weet dit geheel te vertalen naar een open en transparante geluidsbeleving voor de luisteraar.

De band bestaat uit:

Zang, contrabas en fretloze bas: Hildegard Mandos 

Rhodes en synthesizer:        Roeland Jacobs 

Drums & percussie:        Ruben van Roon 

Elektrische en akoestische gitaar: Daniel de Moraes

Geluidstechniek:                Richard van Dorland

‘Hildegard Mandos: Wanneer je haar ontmoet weet je, zij is de muziek die het leven kleur en klank geeft. Wanneer je haar ontmoet, stop dan even en laat je raken door de schoonheid van haar ziel, die jouw ziel zal uitnodigen om te dansen op de muziek die zij is.’  (Hedwig Cohrs)

Video: https://youtu.be/CHv5sRbIqe4

Tickets

  • Algemene Toegang

    € 15,00
    +€ 0,38 servicekosten
    Verkoop geëindigd op

Totaal

€ 0,00

Deel dit evenement

bottom of page