top of page

do 12 mei

|

Den Haag

Old Friends New Music

In 2021 speelde Ellister op uitnodiging van het Ruysdaelkwartet een week lang samen met de crème de la crème van de klassieke muziekwereld.

Registratie is afgesloten
Andere evenementen bekijken
Old Friends New Music
Old Friends New Music

Tijd en locatie

12 mei 2022 20:30

Den Haag, Jupiterkade 2, 2516 BS Den Haag, Nederland

Over het evenement

Ellister Celebrates! New work, old friends / old work, new friends

Er is altijd reden voor een feestje, maar nu helemaal. Zie dit concert als een bonus-sneakpeek voor Ellisters master of music examen dat 16 mei in Amsterdam plaatsheeft. In Pianino spelen we 2 keer zo lang als het examen én in eigen stad, dus 3 keer zo leuk!

Trio

Over 3 gesproken: het drumloze gitaartrio is terug van nooit echt weggeweest Het ligt voor de hand om bij deze bezetting in eerste instantie aan Chet Baker te denken, maar met zwaargewichten Gijs Idema en Jos Machtel is werkelijk alles mogelijk. Verwacht een frisse mix persoonlijke favorieten van deze drie, van standard tot Strayhorn.

Ellister - trompet/flugelhorn Christof May - klarinet Evert van Noort - fagot Tom van Lent & Alex Geller - cello Gijs Idema - gitaar Jos Machtel - contrabas Wereldpremière

September 2021 speelde Ellister op uitnodiging van het Ruysdaelkwartet een week lang samen met de crème de la crème van de Nederlandse klassieke muziekwereld. Geïnspireerd door de klankkleuren en veelzijdigheid van de orkestinstrumenten besloot ze een stuk te schrijven voor flugelhorn, klarinet, fagot en 2 cello’s.

“Het is alsof je twee secties tot je beschikking hebt, waarbij aan beide kanten een mogelijke basfunctie zit, maar waar iedereen ook een mooie lyrische melodie kan vertolken.” zegt Ellister over deze bezetting.

De meeste musici studeerden in de jaren ‘90 samen op het Koninlijk Conservatorium. Maar de studie in Amsterdam afgelopen jaar heeft ook nieuwe muzikale vriendschappen opgeleverd. Ook hier een blend dus. Hoe je de stijl moet noemen? Quirky third stream, of gewoon jazz met invloeden, oordeel zelf maar.

Deel dit evenement

bottom of page