top of page

Sun, May 05

|

Den Haag

Coba Bevrijdt! - Vrijheidsmaaltijd @ Pianino Theater

Op 5 mei wordt voor het eerst een (gratis) Vrijheidsmaaltijd verzorgd door Pianino Theater. Wij nodigen iedereen uit om, onder het genot van een kop soep, 79 jaar vrijheid in Nederland te vieren met Coba Bevrijdt!

Registratie is afgesloten
Andere evenementen bekijken
Coba Bevrijdt! - Vrijheidsmaaltijd @ Pianino Theater
Coba Bevrijdt! - Vrijheidsmaaltijd @ Pianino Theater

Time & Location

May 05, 2024, 1:15 PM – 4:30 PM

Den Haag, Jupiterkade 2, 2516 BS Den Haag, Nederland

About the event

Vier 79 jaar Vrijheid in Nederland met COBA BEVRIJDT!

met Coba (zang), Rik Fennis (gitaar), Rob Sprinkhuizen (drums) en Evert Willemstijn (contrabas)

Coba brengt u in de stemming met een gevarieerd en vrolijk liedjesprogramma. Eigen repertoire over chocolade, sigaretten en nylonkousen wordt afgewisseld met swingende jazz, heerlijke romantiek en warme nostalgie uit roerige tijden van een verdwenen Nederland. De muziek bleef overeind en werd door Coba en haar drie Cobets in een nieuw jasje gestoken. U hoort bekende maar ook vergeten liedjes uit de jaren '30 en '40, de tijd van de mobilisatie, de oorlogsjaren en de bevrijding. Liedjes van de radio die onmisbaar waren om de moed erin te houden en om heerlijk bij weg te dromen.

Wie is Coba?

Haagse Coba, oftewel Coba Lichtekooi der Zangkunst, is een personage van zangeres/cabaretiere Jeannette Scheffer. Als uitbaatster van haar café in de Haagse binnenstad verruilde Coba haar tapkast voor het podium om haar favoriete liedjes te kunnen zingen. En dat doet ze met veel succes. De afgelopen tien jaar maakte Coba diverse shows waarin ze blijk gaf zich in alle genres thuis te voelen. Ze laat het publiek smullen van haar vrijmoedige presentatie en komische repertoire zoals dat te horen was in 'Coba's Cabana', 'Verdriet van een Scheveningse Meid', 'Coba in Corset', 'Cheerio', 'Coba liebt Marlene' ( een ode aan Dietrich) en haar meest recente show: 'Meiden van Plezier'. Daarnaast viert Coba uitbundig haar eigen vrijheid in het besef dat die kostbare verworvenheid met alle macht verdedigd moet worden! Dat doet ze dan ook met haar sterkste wapen: haar liedjes! Coba's vaste begeleiders zijn de Cobets, drie doorgewinterde muzikanten die er samen met hun frontvrouw graag een muzikaal feestje van maken.

foto: Annemieke van der Togt

Tickets

  • Ticket

    €0.00
    Sold Out

This event is sold out

Share this event

bottom of page