top of page

Sat, Oct 28

|

Den Haag

Zenyatta Reggatta: a tribute to the Police and Sting

Ga terug in de tijd met Zenyatta Reggatta: De authentieke Police-sound én de Police-energie op het podium! Zenyatta Reggatta is een Police tributeband, ontstaan in 2017 te Den Haag, wanneer de ex-leden van Police Brutality en drummer Rob Boshuijzen (Ex-Police Brigade) de handen ineen slaan.

Registratie is afgesloten
Andere evenementen bekijken
 Zenyatta Reggatta: a tribute to the Police and Sting
 Zenyatta Reggatta: a tribute to the Police and Sting

Time & Location

Oct 28, 2023, 8:00 PM

Den Haag, Jupiterkade 2, 2516 BS Den Haag, Nederland

About the event

De vier mannen van hebben zich gespecialiseerd in de live uitvoeringen van de hits en beste albumnummers van Sting en The Police, en zetten dit in een adembenemende show neer waarbij authenticiteit, energie en spelkwaliteit de steekwoorden zijn. Wij bieden met Zenyatta Reggatta een avondvullende show met álle Police hits, de fan-favourites en mooie deep cuts van de albums Outlandos d’amour tot en met Synchronicity (ja, dat zijn ze dus allemaal!).

De Britse superband The Police verkocht tussen 1978 tot 1984 meer dan 50 miljoen platen, waaronder gedenkwaardige albums als Reggatta de Blanc (1980) en Synchronicity (1983) en de daarvan afkomstige wereldhits als o.a. Roxanne, Message In A Bottle en Every Little Thing She Does Is Magic. Deze en alle andere hits The Police worden door de 4-mans tributeband Zenyatta Regatta met het diepste respect maar ook met volle overgave op hoog niveau voor het publiek gespeeld. Gezien de enthousiaste reacties van het publiek is duidelijk dat de muziek van The Police nog steeds springlevend is. Als kers op de taart hebben we op verzoek altijd wel wat grote hits van Sting in de set zitten.

Zenyatta Reggatta heeft van 2016 tot nu tevens een zeer groot aantal optredens achter de rug in Nederland en Duitsland; van muziekcafé’s en festivals tot grote sporthallen, en alles wat daar tussenin zit. Ook worden wij geboekt bij de jaarlijkse edities van Tribute Around town. Met dit reizende tributefestival hebben wij inmiddels heel veel steden aangedaan, waarbij wij keer op keer de locatie dakloos achterlieten ;-).

Lex Jongbloed (Leadzang)

Lex is geboren in augustus 1964, en speelde vanaf zijn middelbare schooltijd ritmegitaar in verschillende rockbands. Na verloop van tijd ontdekte hij dat hij graag meer zong dan gitaar speelde. Het bleek een goede beslissing te zijn, want zijn stem is absoluut uniek. In zijn zangcarriere was hij was hij o.a. de leadzanger van de bekende coverband Seconds, die covers uit de jaren tachtig speelde.Zijn belangrijkste invloeden komen van bands als Simple Minds, The Cult, U2 en The Police. Na twintig jaar zingen besloot Lex te stoppen. Maar een jaar later deed Lex auditie voor de rol van zanger bij Police Brutality. Hij werd unaniem gekozen als zanger. Met de wisseling van Police Brutality naar Zenyatta Reggatta daarna kwamen Lex en Rob weer bij elkaar, na jaren niet samengespeeld te hebben. Daarmee was de cirkel weer rond.Lex’s zang komt heel dicht bij die van Sting en een dergelijke stem is moeilijk te vinden. Lex is een zeer enthousiaste zanger, een perfectionist en een geweldige kerel om mee samen te zijn.

David Guurink (Gitaar)

David is geboren in September 1996 en daarmee de bescheiden Benjamin van de band, al doet zijn kundige spel anders geloven; hij is een begaafd multi-instrumentalist en speelt net zo makkelijk bas als gitaar. David kan de Andy Summers akkoorden en gitaarriffs (en die zijn vingerbrekend voor veel gitaristen) zeer authentiek en op smaakvolle wijze natuurgetrouw neerzetten. Zijn grote inspiratie bronnen zijn gitaristen als: Alex Lifeson (Rush), Randy Rhoads (Quiet Riot, Blizzard of Ozz) en natuurlijk Andy Summers himself (Police). Een muziekliefhebber pur sang met een brede smaak en een enorme techniek en drive op de gitaar.

Hans de Raadt (basgitaar)

Hans is geboren in mei 1966, en speelde in verschillende coverbands in de laatste 3 decennia. In deze jaren ontwikkelde Hans een robuuste stijl van bassen, met een groot gevoel voor timing. In zijn rol als bassist beschouwt hij dynamiek in het spelen als de belangrijkste factor, om bij te dragen aan een hoge kwaliteit van de muziek. Als kind was hij al een fervent fan van The Police en hij kent al hun werk uit zijn hoofd. Samen met Lex heeft hij 17 jaar in de band Seconds gespeeld. Die jaren zijn belangrijk geweest bij het vormen van zijn stijl van basspel. In juni 2012 stopte de band en Hans ging volledig met pensioen om zich te concentreren op zijn nieuwe rol als vader. Twee jaar later kreeg Hans dankzij een reeks onverwachte gebeurtenissen de gelegenheid om de open plek van de bassist in Police Brutality, de voorloper van Zenyatta Reggatta, te vullen. Hans’ bas-spel is geïnspireerd en beïnvloed door Geddy Lee, Sting en Flea, om er maar een paar te noemen.

Rob Boshuijzen (drums)

Rob is geboren in mei 1967 en al 40 jaar op het podium en in de studio achter zijn drums te vinden. In de loop der jaren heeft hij als motor in de machinekamer van heel wat bands gefungeerd, en daarmee een gedegen reputatie als live– en studiodrummer opgebouwd.

Hij heeft albums opgenomen met o.a. Nederlandse symfo/progrock bands als Maryson (met Thijs van Leer), Timelock en ICE, de hardrockband Gilgamesj, en met artiesten als o.a. Michael Riesenbeck en FanFields. Verder heeft hij met een groot aantal artiesten samengewerkt, zoals onder andere Mariska Veres (Shocking Blue) en de ex-leden van de band Vitesse. Met deze laatste heeft hij ook een live DVD en live dubbel-CD opgenomen hetgeen resulteerde in de Vitesse tributeband Viteffe.

Als drumdocent was hij onder andere verbonden aan de International Music School in Den Haag, en kan hij terugkijken op inmiddels bijna 20 jaar doceerervaring. Rob is naast de vaste drummer van Zenyatta Reggatta een veelgevraagd sessiedrummer en is hierdoor ook regelmatig door het hele land te zien.

https://www.zenyattareggatta.nl/

Tickets

  • Algemene togang (staanplaats)

    €10.00
    +€0.25 service fee
    Sale ended

Total

€0.00

Share this event

bottom of page